1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De overname van VMware door Broadcom is voltooid. Broadcom bevestigt dat het nu officieel eigenaar wordt van VMware. De Chinese autoriteiten hadden eerder verteld onder welke voorwaarden men de deal ter waarde van 61 miljard dollar zou goedkeuren.

Aanvankelijk hoopte Broadcom de inlijving van VMware al veel eerder veilig te stellen, maar toezichthouders in Amerika en Europa hadden hun bedenkingen. De goedkeuring kwam uit die hoek na lange onderhandelingen, waarbij Broadcom beloofde dat VMware-diensten interoperabel zouden blijven met concurrerende producten.

China’s weerstand mogelijk geopolitieke strategie

Als laatste obstakel bleef de Chinese toezichthouder overeind staan, waardoor de eerder gestelde sluitingsdatum van 30 oktober gepasseerd werd. Op 26 november zou de overeenkomst voor de overname vervallen.

De weerstand vanuit Beijing liet zich mogelijk verklaren door de geopolitieke verhoudingen met Amerika, dat exportrestricties heeft opgelegd tegen China voor onder andere AI-hardware en chipmachines. ASML wordt eveneens door deze restricties geraakt wegens de Amerikaanse componenten die in de meest geavanceerde scanners zitten.

Lees ook: Exportrestricties ASML bekritiseerd door Europese commissie internationale handel

Onder voorbehoud

Broadcom is dus eindelijk in staat om de deal op te bevestigen. De Chinese autoriteiten zouden duidelijk hebben gemaakt onder welke voorwaarden de overname wordt toegestaan, die zich met name richten op de interoperabiliteit van VMware-software met lokale hardware.

Tip: VMware integreert met Symantec als voorschot op Broadcom-overname