1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Japanners bewijzen eens te meer dat zij nummer één zijn in het uitvinden van bijzondere gadgets. Het Japanse telecombedrijf NTT DoCoMo heeft namelijk een wel heel bijzondere gsm uitgevonden genaamd Dr. Feelgood. Dit mobieltje zou mensen erbij helpen om gezond te blijven en een slechte adem doen voorkomen.

Het mobieltje bevat diverse applicaties die je hartslag kan meten en het aantal stappen die je per dag loopt optelt. Gecombineerd met de gegevens van de gebruiker, zoals leeftijd, lengte en gewicht, kan er vervolgens berekend worden of de gebruiker wel gezond leeft. Een andere functie is dat de gebruiker in de telefoon moet blazen, waarbij de telefoon vervolgens nagaat of je een slechte adem hebt.

Doordat steeds meer Japanners ongezonder zijn gaan leven en mobiele telefoons tegenwoordig niet meer weg te denken zijn, kwam het telecombedrijf NTT op dit idee. Hun doelgroep is dan ook de groep mensen die op dieet zijn of proberen af te vallen. Ze hopen met Dr. Feelgood mensen hiermee een handje te kunnen helpen.