Fabrikant Fujitsu heeft in opdracht van de Japanse telecom-marktleider NTT DoCoMo een mobieltje ontworpen dat speciaal bedoeld is voor senioren. Het mobieltje behoort tot de Raku Raku-producten van NTT DoCoMo, wat vrij te vertalen valt als ‘poepsimpel’.

Het mobieltje, dat inspeelt op de toenemende vergrijzing in de wereld, draagt de naam F884iES en is houdt elke dag een gezondheidsdagboek van haar eigenaar bij. Ze haalt de informatie voor dat dagboek uit twee verschillende bronnen: een stappenteller en een ingenieuze camera.

De pedometer telt hoeveel stappen de eigenaar van het mobieltje zet , aangezien de Japanse regering elke gepensioneerde aanraadt om minstens tienduizend stappen per dag te zetten. Maar veel opvallender aan de telefoon is de slimme camera. Deze kan namelijk de bloedstroom in de vingertop uitlezen, waarna die omgezet wordt in een hartslag. Door het dagelijks bijhouden van deze data kan een dokter bijvoorbeeld heel snel zien of er mogelijk een probleem zou kunnen zijn met zijn patiënt.