Orange, het dochterbedrijf van France Telecom dat zich bezighoudt met de draadloze tak van het bedrijf, is volgens geruchten aan het twijfelen over de lancering van de iPhone deze Kerst. Er zouden spanningen tussen Apple en Orange zijn.

"Het risico dat we deze week evalueren is dat Apple Frankrijk wegvinkt," volgens een bron bij Orange. De moeilijkheden kunnen liggen in het feit dat de Franse wet eist dat de iPhone mét en zónder contract moet worden verkocht. Deze wet valt waarschijnlijk bij Apple niet in goede aarde aangezien het bedrijf de iPhone graag exclusief wil houden. Zo kan men garanderen dat het 30% van de inkomsten van Orange opstrijkt.

Een vertegenwoordiger van France Telecom deelde vorige maand nog mede dat er een overeenkomst was gesloten tussen Apple en het telecombedrijf over de distributie van de telefoon in Frankrijk. Men verwachtte dan ook dat tijdens de Apple Expo één van beide bedrijven iets zou loslaten over de lancering.

Echter kwam en ging de Apple Expo zonder een grote aankondiging. O2 en T-mobile hebben daarentegen wel details vrijgegeven over de lancering in respectievelijk het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.