1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Orange heeft vandaag laten weten dat het een overeenkomst met Apple heeft gesloten omtrent de verkoop van de Apple iPhone in het Midden Oosten, Afrika en diverse andere Europese landen.

Orange, een merk gebruikt door France Telecom, laat via woordvoerder Bertrand Deronchaine weten dat Orange de exclusieve rechten heeft bemachtigd voor België en Roemenië, en niet-exclusieve rechten in andere landen zoals Oostenrijk, Egypte, Jordanië en Polen. Verdere details wou Deronchaine niet vrijgeven.

Apple heeft tot nu toe overeenkomsten met AT&T (Verenigde Staten), O2 (Groot Brittannië), T-Mobile (Duitsland) en Orange in Frankrijk om de iPhone exclusief te mogen verkopen.

Ook heeft Apple plannen om de iPhone in Latijns-Amerika te verkopen. In deze landen is het bedrijf in gesprek met America Movil SAB. Deze aankondigingen geeft Apple ruimschoots de mogelijkheid om te voldoen aan de doelstellingen die het zelf gesteld heeft om tien miljoen iPhones te verkopen tot het eind van het jaar.

Ondanks dat er nog steeds landen zijn waar Apple nog geen overeenkomst heeft gesloten met een provider, bijvoorbeeld Nederland, worden er in deze landen toch veel iPhones geïmporteerd. Deze apparaten worden "geunlocked" om ze op deze manier geschikt te maken voor andere providers