De iPhone is niet langer meer exclusief bij Orange te verkrijgen in Frankrijk. De overeenkomst die Apple met Orange had getroffen is namelijk ongeldig verklaard door de rechter in Parijs. Hierdoor krijgt elke provider nu recht op de verkoop van de iPhone.

Orange had naar eigen zeggen honderd miljoen dollar geïnvesteerd in de overeenkomst met Apple. Het mocht echter niet baten en de rechter heeft de wens van Bouygues Telecom, die november vorig jaar klacht indiende, gehonoreerd. Dit wil zeggen dat de iPhone nu via elke provider te verkrijgen is in Frankrijk. Voordat de echte zitting was had de raad voor concurrentie in Frankrijk al aangegeven dat de verkoop tijdelijk vrij was. De rechtbank heeft deze maatregel alleen maar definitief gemaakt, dus.

Andere providers, zoals Bouygues Telecom en SFR hebben aangegeven de telefoon zo snel mogelijk in hun assortiment op te nemen. The Phone House, een winkelketen dat ook actief is in Frankrijk, heeft aangegeven de iPhone al sinds vorig jaar augustus te verkopen in combinatie met andere providers dan Orange. "Tussen 17 december en eind januari hebben we tienduizend iPhones met deze drie operatoren verkocht, net zoveel als met Orange. Ik had twee keer zoveel kunnen verkopen, maar ik was voorzichtig en wachtte de beslissing van de rechtbank af", zegt Jean-Pierre Champion van The Phone House.

In combinatie met een Bouygues-abonnement gaan de telefoons voor negentien euro over de toonbank bij The Phone House. Orange’s liggen echter een stuk hoger, hier kost het toestel tussen de honderd en honderddertig euro.

Bouygues had enkel het startschot gegeven, al snel sloten ook SFR en de consumentenvereniging UFC-Que Choisir zich aan bij de acties van Bouygues om de iPhone publiekelijk beschikbaar te maken.