1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De door miljoenen mensen wereldwijd gebruikte softwareprogramma’s Adobe Reader en Acrobat bevatten een aantal beveiligingslekken waardoor deze programma’s door hackers gebruikt zouden kunnen worden om ongeautoriseerd toegang tot computers van gebruikers te verkrijgen.

Fabrikant Adobe laat echter weten dat een patch waarmee de problemen kunnen worden opgelost naar alle waarschijnlijkheid pas tegen het eind van oktober beschikbaar zal zijn. Via zijn website biedt Adobe inmiddels wel een tijdelijke oplossing, een zogenaamde ‘workaround’, aan. Maar deze oplossing is voornamelijk voor systeembeheerders bedoeld en niet voor particuliere eindgebruikers.

De kwetsbaarheden in de Adobe-software kunnen door hackers en andere kwaadwillenden worden gebruikt om pc’s met schadelijke programmacode te besmetten zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. Adobe zegt dat het zich laat aanzien dat het probleem zich uitsluitend lijkt voor te doen bij computers die draaien op het besturingssysteem Windows XP en met webbrowser Internet Explorer 7. Wanneer de computergebruiker gebruik maakt van alternatieve browsers zoals Firefox en Opera zouden de problemen zich niet voordoen.