1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In opdracht van Greenpeace is er een onderzoek gedaan naar de onderdelen van de iPhone. Uit de uitslag van het onderzoek blijkt nu dat de iPhone vol met schadelijke stoffen zit. Greenpeace eist dan ook dat Apple onmiddellijk stopt met het gebruik van deze giftige stoffen.

Opmerkelijk is dat Apple eerder dit jaar beweerde milieubewuster te zullen handelen. Uit de test van Greenpeace, waar achttien onderdelen van de iPhone werden onderzocht, bleek echter dat onder andere de antenne een te hoog broomgehalte bevat. De oordopjes die meegeleverd zijn bevatten PVC met meer dan 1,5% ftalaten. De stoffen zijn allen biologisch moeilijk afbreekbaar en in het geval van broom kan het zelfs het zenuwstelsel beschadigen.

De concurrentie Nokia, Sony Ericsson en Motorola werken in dit geval wel milieuvriendelijk. De nieuwe modellen van Nokia bevatten geen PVC meer. Onlangs hebben Sony Ericsson en Motorola ook al een aantal schadelijke stoffen uit hun telefoons gehaald.

De iPhone werd afgelopen zomer voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten. De verkoop van de iPhone is tot op heden erg succesvol. Eind dit jaar kunnen de meeste Europeanen ook met de iPhone aan de slag.