2min

Apple heeft vier nieuwe smartphones gepresenteerd: de iPhone 12 mini, de iPhone 12, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max.

De telefoons komen met ondersteuning voor 5G-netwerken. Het gaat om de 700MHz- en de 2100MHz-band. Nederlandse telecomproviders maken hier inmiddels gebruik van of gaan ze binnenkort in gebruik nemen. “5G zal een nieuw prestatieniveau realiseren op het vlak van downloads, uploads, hogere kwaliteit video streaming, responsievere gaming, realtime interactie en nog veel meer”, aldus Apple.

Daarnaast valt op dat de nieuwe iPhones uitgerust zijn met een metalen band. Daar koos Apple de afgelopen jaren niet voor, maar om bijvoorbeeld de randen van de iPhone 5 zat nog wel metaal.

Apple levert dit keer geen oplader en headset mee, waarmee de techgigant het milieu minder wil belasten. De Lightning-poort voor opladen blijft en er zijn mogelijkheden toegevoegd voor draadloos laden.

Specificaties

De telefoons beschikken over de nieuwe A14 Bionic-processor van Apple. Deze zou volgens Apple 50 procent sneller zijn dan de A13-chip uit de iPhone 11-lijn.

De telefoons worden tevens uitgerust met een 12 megapixel groothoeklens en 12 megapixel ultragroothoeklens. De Pro-versies beschikken bovendien over een telelens en een ToF-sensor voor het herkennen van diepte.

Alle modellen beschikken over een 60Hz oled-scherm. Er verschijnt dit jaar dus een mini-versie van de iPhone. De iPhone 12 Mini beschikt over een display van 5,4 inch, wat het apparaat makkelijker te bedienen moet maken. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro hebben een 6,1 inch scherm, terwijl de iPhone 11 Pro Max een 6,7 inch scherm heeft.

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro worden op 23 oktober geleverd voor respectievelijk 909 en 1.159 euro. De iPhone 12 mini en 12 Pro Max verschijnen op 13 november voor respectievelijk 809 en 1.259 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=65JrtwtTOdc