Dell wil klanten beter helpen hun privacy te bewaren bij het werken op hun op Linux gebaseerde pc’s en laptops. Onlangs heeft de techgigant hiervoor met Linux kernel code privacy controls standaard aan zijn met Linux uitgeruste pc- en laptopproducten toegevoegd.

Tijdens de huidige pandemie is thuiswerken steeds meer de norm geworden. Dell ziet dat deze manier van werken ook belangrijk is voor de privacy van medewerkers. Daarom biedt de techgigant nu standaard voor zijn portfolio van op Linux gebaseerde pc’s en laptops op code gebaseerde privacy controlefunctionaliteit.

Code voor de Linux kernel

Concreet gaat het om privacy-functionaliteit die wordt geleverd door code in de Linux kernel. De Dell Privacy Drivers maken het mogelijk dat speciale toetscombinaties bepaalde privacy-instellingen activeren en applicaties geen toegang meer laten krijgen tot de microfoon en camera van de laptop. Ook krijgt, wanneer de code aan de Linux-kernel is toegevoegd, geen enkele applicatie meer toegang tot audio- en videostreams.

Hiermee moeten volgens Dell ongelukken worden voorkomen. Ook moet het ervoor zorgen dat spyware en andere soorten malware geen toegang krijgen tot de audio- en videofunctionaliteit op de laptops.