1 min

Tags in dit artikel

,

Een enquête van de Belgische overheidsdienst Economie heeft aangetoond dat het aantal gezinnen met een internetverbinding blijft stijgen in België. Ook internetbankieren wordt steeds populairder.

Het aantal gezinnen met een internetverbinding steeg in vergelijking met 2005 zo’n 10 procent. In 2005 had één op de twee Belgen een internetverbinding, terwijl 60 procent van de Belgen inmiddels al surft op het wereldwijde web. Vooral eenoudergezinnen hebben geïnvesteerd in internettoegang dit jaar, zo wees de enquête uit.

Ook het aantal gezinnen dat een computer zonder internetverbinding in bezit heeft, steeg de afgelopen twee jaar. Nu hebben 67 procent van de Belgen een computer zonder internetverbinding, terwijl dat twee jaar geleden nog 57 procent was.

Die stijgende cijfers zijn ook te merken in het aantal Belgen dat aan internetbankieren doet. Inmiddels doet 52 procent van de Belgen aan internetbankieren, dat was in 2005 nog 46 procent. Bovendien heeft twintig procent van alle Belgische surfers al eens iets gekocht via het internet.