1 min

Tags in dit artikel

Symbaloo is een website waar je een online ‘bureaublad’ kunt bijhouden. Het zijn allemaal snelkoppelingen naar websites. Er zijn 28 lege plekjes waar je zelf een snelkoppeling in kan zetten, in de overige 24 plekjes staan al functies, zoals een encyclopedie en een vertaal functie.

Het idee van een simpele wegwijs site kwam in december 2006 van Tim Has. Hij vond dat er een duidelijke en eenvoudige site moest komen waar iedereen mee kon werken. De naam is van het Griekse werkwoord ‘symbaloo’ wat verzamelen betekent. De site zit nu nog in haar bèta fase.

Symbaloo is in het eerst opzicht een grote verzameling gekleurde blokjes. Ieder blokje heeft we een andere categorie. Er zijn drie desk’s, de eerste en de tweede kan je helemaal zelf instellen en op de derde staat al het nieuws van de dag.

Tim Has: "We onderscheiden ons door eenvoud. Er zijn voldoende sites waarmee je persoonlijke homepages kunt maken, maar niet één zo simpel als Symbaloo. Het is zo simpel dat je het zelf had kunnen verzinnen."

Hier is een filmpje over de site te zien en hier is de site zelf.