Donderdag heeft gamesuitgever Electronic Arts bekend gemaakt dat het de originele SimCity-game uit 1989 zal doneren aan het OLPC-project. Het spel was het eerste in "city-building"-game genre en wordt nu dus geïnstalleerd op elke notebook van het OLPC-project.

Eind dit jaar zal het OLPC beginnen met de distributie van haar laptops in Uruguay, Peru, Mexico, Ethiopië, Rwanda, Haïti en India. Het idee om SimCity te installeren op de OLPC-notebooks komt van John Gilmore, internetspecialist, sponsor van het GNU-project en adviseur van de OLPC-stichting. Hij kende de geschiedenis van de game en zag in dat deze wel eens toegevoegde waarde aan het project zou kunnen bieden. EA wil met deze game de gebruikers van de OLPC niet alleen entertainen, maar het gelooft ook dat deze game kinderen beslissingen leert nemen.

Ook in het verleden vond de game haar weg naar de klaslokalen. Elk jaar wordt in Amerika een wedstrijd gehouden voor groep 8 onder de naam "Future City Competetion", waarvan een stad ontwerpen in SimCity een onderdeel is.