Een bericht op de populaire site Digg.com heeft ervoor gezorgd dat Mozilla een bètaversie van Firefox 3.0 van haar servers moest verwijderen.

Op Digg.com werd de lancering bestempend als de eerste officiële lancering van Firefox 3 Beta 1, echter ging het niet om deze versie. Mozilla had een release candidate van de beta op haar servers gezet. De beta is niet geschikt voor massale verspreiding, aangezien de software nog niet door de kwaliteitscontrole is gekomen en de stappen tot het komen van een beta ook niet zijn gevolgd. De locatie waar de beta opgeslagen stond was tevens niet geschikt om het extra verkeer aan te kunnen dat door het bericht werd gegenereerd.

Mozilla geeft als verklaring voor het plaatsen van de bèta dat de software open source is. Ze worden gewoon op de servers gezet, ook al zijn sommige builds niet klaar voor het grote publiek.

Gebruikers die de bèta toch willen verkrijgen moeten dit doen via FTP. De browser is dus niet meer via HTTP te krijgen. "We zijn tot dit besluit gekomen om onze bandbreedte te beschermen, maar ook om de verspreiding van een product dat nog niet klaar is in te perken," aldus Mozilla.