1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sinds vandaag biedt RTL Duitsland naast televisie, teletekst en internet ook mobiele telefonie aan. RTL maakt het mogelijk gratis mobiel te internetten en goedkoop te bellen en te sms’en.

Gratis mobiel internet is alleen van toepassing bij het bezoeken van de RTL mobiele website. Het surfen naar een ander domein wordt wel in rekening gebracht. Er wordt hiervoor 35 cent per megabyte in rekening gebracht. Voor bellen wordt zowel naar vast en mobiel tien cent in rekening gebracht.

Het is bij RTL Mobil niet mogelijk een abonnement af te sluiten, er wordt alleen gebruik gemaakt van prepaid. Klanten van RTL Mobil maken gebruik van hetzelfde netwerk als T-Mobile-klanten. De mobiele portal van RTL Mobil bevat nu alleen nog maar nieuws, weer, verkeer en entertainment. In de toekomst is het de bedoeling dat er ook video-on-demand aangeboden wordt.

Om de nieuwe mobiele telefoondienst aan te bieden heeft RTL twaalf miljoen euro uitgetrokken. Hiervan gaan tien miljoen euro naar televisiereclame, 1,2 miljoen euro gaat naar printreclame en nog eens één miljoen euro gaat naar internetreclame.