min

Tags in dit artikel

, , ,

De One Laptop Per Child organisatie zal de OLPC, inmiddels beter bekend als de XO PC, tot het eind van het jaar in de verkoop houden. De vraag blijkt groter te zijn dan men had verwacht.

Aanvankelijk zou de laptop slechts voor een periode van twee weken over de toonbank gaan. Daarbij moesten consumenten maar liefst twee laptops tegelijkertijd kopen: één voor hen en één voor een kind in een ontwikkelingsland.

De prijs voor twee XO laptops is 399 dollar en deze is alleen maar verkrijgbaar in Amerika en Canada. Gemiddeld brengt de laptop 2 miljoen dollar per dag op.

"Omdat zoveel mensen om meer tijd hebben gevraagd om aan het project mee te doen, zowel individueel als in groepsverband, hebben we besloten om het Give One Get One programma tot het eind van het jaar te verlengen," aldus Nicholas Negroponte, voorzitter en oprichter van de organisatie.

Diegene die de laptop in de V.S. koopt, krijgt 200 dollar terug van de belasting aangezien het gaat om een donatie voor het goede doel. Tevens krijgt men een jaar gratis Wi-Fi toegang bij 8500 hotspots in de V.S.