1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vanaf vandaag kunnen consumenten in Amerika en Canada een OLPC van de One Laptop Per Child Foundation kopen. Echter is hier wel een voorwaarde aan verbonden. Men moet namelijk ook een laptop kopen voor een kind uit een ontwikkelingsland.

De totaalprijs bedraagt 399 dollar voor twee laptops, en men krijgt er een jaar gratis Wi-Fi toegang bij. Er is slechts een beperkt aantal laptops beschikbaar en ze worden alleen tussen 12 en 26 november verkocht.

De laptop stond vroeger bekend als de 100-dollar-laptop, alhoewel die prijs niet meer kan worden behaald. In september was de prijs al tot 188 dollar gestegen met als hoogtepunt de 200 dollar tijdens de verkoopstart van vandaag.

De Foundation zegt men nadruk dat dit aanbod de enige keer is dat consumenten een OLPC kunnen kopen, maar dit hoeft voor de meeste consumenten geen probleem te vormen. De goedkope van laptop van Asus, de Eee PC, is reeds gelanceerd. De Eee PC biedt dezelfde functionaliteit als de OLPC, maar is overal verkrijgbaar en niet gelimiteerd tot slechts een beperkt aantal exemplaren.