min

Tags in dit artikel

, ,

In Amerika is Dell al computers aan het verkopen in de Wal-Mart, vanaf januari 2008 zal Dell dat ook gaan doen in de Carrefour. Deze winkelketen zit in meer dan zestig landen. Zo hoopt Dell de verkoopcijfers weer positief te krijgen.


Dell zal notebooks en computers gaan verkopen in drie landen waar de Carrefour gevestigd is. Dit zullen België, Frankrijk en Spanje worden. Dell ziet de verkoopcijfers steeds verder dalen, dus ze vinden dat de producten ook in de winkel te koop moeten zijn. De Dell apparatuur is nu al bij de Amerikaanse Wal-Mart te koop. Ook in Japan en in Engeland zijn winkelketens bereidt om de Dell producten te verkopen.

Het analistenbureau IDC stelde in april slechte cijfers voor aan Dell. "Dell geniet minder zichtbaarheid op de consumentenmarkt door het directe verkoopsmodel. Momenteel profiteren echter alle andere pc-verkopers van de laptophype bij de consument", werd er toen gezegd. CEO Michael Dell heeft hier goed naar geluisterd en is toen opzoek gegaan naar distributeurs.