min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus heeft gisteren officieel bekend gemaakt wat de specificaties zullen zijn van haar nieuwe EeePC. Deze nieuwe EeePC zal het typenummer 900 meekrijgen.

De Eee PC 900 zal een groter scherm hebben, namelijk 8,9 inch breedbeeld, en zal in staat zijn om 1024 maal 600 pixels weer te geven. Daarnaast zal de Windows XP-versie voorzien zijn van een 12 GB SSD en zal de Linux-versie daarentegen beschikken over een 20 GB SSD. De nieuwe versie zal beschikbaar zijn in de kleur parelwit of zwart. Daarnaast zal het beschikken over een nieuwe functie, FingerGlide genaamd. FingerGlide geeft de mogelijkheid om via het touchpad bewegingen van twee vingers tegelijk waar te kunnen nemen. Dit kan men vergelijken met de manier waarop men op de Macbook Air kan inzoomen met foto’s.

Wat misschien toch wel jammer is, is het feit dat de nieuwe Eee PC 900 nog altijd over dezelfde 900 MHz Celeron-M-processor van Intel beschikt. Ook is er een 1.3 megapixel webcam aanboord en is een grafische chip van Intel geïntegreerd. Standaard is ook één gigabyte aan DDR II RAM geworden in de nieuwe Eee PC.

De SSD’s die in zowel de Linux-versie als de Windows-versie zitten zijn in beide gevallen anders ingedeeld. Bij de Windows-versie is het zo dat er een 4 GB SSD is voor het besturingssysteem en dat daarnaast nog 8 GB over is voor gegevens. Bij de Linux-versie is het daarnaast zo dat er 4GB beschikbaar is voor het besturingssysteem en dat daarnaast nog een grotere SSD van 16 GB beschikbaar is voor bestanden.

De nieuwe Asus Eee PC 900 zal vanaf deze week verkocht worden in Azië.