1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In Zweden is het sinds kort mogelijk om met een speciaal toestel de krant mobiel te lezen. Het gaat om de krant Dagens Nyheter in samenwerking met telefoonfabrikant Nokia.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om een speciaal abonnement af te sluiten bij Dagens Nyheter. Dit abonnement kost per maand 199 Zweedse kronen, wat neerkomt op 31 euro. De klant krijgt daar gratis een aangepaste versie van een Nokia 6120.

Deze aangepaste versie bevat een extra knop genaamd "DN". Hiermee is het meteen mogelijk om via de mobiele telefoon de krant te lezen. Thorbjörn Larsson, hoofdredacteur bij de Dagens Nyheter, zegt hierover: "We willen ons lezers het nieuws bieden ook op plekken waar ze geen toegang tot internet hebben."

Volgens Larsson is dit nieuwe abonnement een groot succes en raakte de telefooncentrale van de krant al meteen overbelast toen het nieuws bekend gemaakt werd. In andere landen is mobiel de krant lezen al een gewoonte, maar in Zweden is dit niet het geval. Deze optie is dus een grote stap vooruit voor de Zweden. Larsson: "De meeste mensen in Zweden zijn nog voorzichtig omdat ze denken dat het ingewikkeld is en het te veel kost. We hebben een belangrijk obstakel weggenomen."