2min Devices

Art Lebedev stelt touchscreen keyboard voor

Ontwerpstudio Art Lebedev laat opnieuw van zich horen. Het bedrijf werd wereldberoemd door haar Optimus Maximus-toetsenbord, een toetsenbord waarvan de toetsen OLED-schermpjes zijn. De opvolger van de Optimus Maximus, de Optimus Tactus, gaat nog een stapje verder.

Bij dit toetsenbord is het volledige toetsenvlak vervangen door één groot touchscreen, met een vermoedelijke resolutie van 1440*1600. Andere gegevens zoals de grootte of de lichtopbrengst van het toestel, zijn nog niet bekend. Er wordt ook aangenomen dat Art Lebedev een aparte grafische processor zal inbouwen in het toetsenbord om de hoge resolutie van het apparaat te kunnen realiseren. Ook voldoende video-ondersteuning en een laag stroomverbruik zijn onmisbaar voor dit soort apparaten.

Art Lebedev stelt touchscreen keyboard voor

Uit renders, vrijgegeven door Art Lebedev, blijkt dat het toetsenbord niet alleen in staat is om toetsen weer te geven van verschillende vorm en grootte, maar ook ondersteuning biedt voor andere toepassingen, zoals video. Het grootste probleem waar Art Lebedev mee te kampen zal krijgen is de zogenaamde tactile feedback. Het is namelijk zeer moeilijk om een tekst te typen terwijl je naar het schermt kijkt, zonder dat je enig gevoel van toetsen hebt. Het product zou normaalgezien eind 2008 beschikbaar worden, maar na de late release van de Optimus Maximus nemen we dat met een korreltje zout.

Art Lebedev stelt touchscreen keyboard voor

Bron:Art Lebedev