2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Ook deze week weer drie gadgets in de round-up. Uitzonderlijk is dat deze alle drie het product zijn van dezelfde ontwerpstudio: Art Lebedev. Art Lebedev vergaarde grote naam door haar Optimus Maximus-keyboard, maar maakte daarnaast ook nog enkele andere interessante of grappige gadgets en accessoires.

Een halve meter afstandsbediening

Neem nu bijvoorbeeld deze afstandsbediening. Met niet minder dan honderd toetsen en drie extra knoppen voor het schakelen naar meer dan driehonderd verschillende posten.
Echt veel nut heeft deze gadget eigenlijk niet, maar het staat natuurlijk wel leuk als je vrienden een afstandsbediening van een halve meter naast je televisie zien liggen. En opvallen zal hij zeker, want naast de indrukwekkende lengte (wie wil nou geen grote), is ook het volledig aangebrachte kleurenpalet een aandachtstrekker. Normaal gezien zou deze gadget te koop moeten zijn op 5 oktober, maar voorlopig geen spoor van deze afstandsbediening in Lebedev’s ‘Worldwide Store’.

De familie Bi-Nair, maar dan Russich

Of wat dacht je van dit stukje speelgoed? Op het eerste zicht niet veel meer dan een beschilderd blokje hout, maar in het echt niets minder dan een nerd-versie van de traditionele matroesjka-poppetjes. Dat zijn beschilderde poppetjes van hout, die telkens een kleinere versie van zichzelf bevatten. Zo hebben we grootvader terabyte en grootmoeder gigabyte, daarnaast ook papa megabyte en mama kilobyte, met hun kindjes byte en bit. Als dat niet schattig is !? Dit Russische speelgoed is van jou voor zo’n 28 euro. De poppetjes zijn gemaakt van echt Russisch lindenhout, ’t is maar dat je ’t weet.

Monitortoetsjes: Optimus Maximus

En wat is een Art Lebedev round-up zonder de kers op de taart, de crème de la crème? Het Optimus Maximus keyboard, inderdaad. Elke toets van dit keyboard bestaat uit een klein 16×16 OLED-kleurenschermpje, dat naar wens aanpasbaar is. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor games of grafische toepassingen. De eerste berichten over dit toetsenbord verschenen al in juli 2005, toen Art Lebedev het concept van het toetsenbord voorstelde. En begin december, drie jaar na de lancering, kan het toetsenbord eindelijk geleverd worden tegen de prijs van 1256,86 euro. Dat is een hele boel geld, zeker als je weet dat Art Lebedev in het begin claimde dat het toetsenbord "niet meer zou kosten dan een goed mobieltje". Mag het iets meer zijn?

Zo, dit was het dan alweer voor deze week. Ben je zelf een leuke gadget tegengekomen op internet of in het echte leven (als je dat hebt, tenminste), laat het ons dan gerust weten via pm. Ook kan je altijd terecht in het Telefonie & Gadgets-subforum en ook Gadget.nl voorziet je elke dag van je nodige portie gadgetnieuws. Tot volgende week!