1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens ontwerpstudio Art Lebedev komt het Optimus-toetsenbord er nu toch echt aan. Het toetsenbord moet op de CeBIT aan het publiek getoond worden, waarna het eind dit jaar ook in de winkels te koop zal zijn.

Sinds 2005 verschijnen er constant berichten over dit toetsenbord, maar bleef het steeds onduidelijk of en wanneer het toetsenbord op de markt zou komen. Het toetsenbord wordt als zeer speciaal toetsenbord geschouwd doordat er functietoetsen op zitten waar men eigen plaatjes of animaties op kan tonen. Echter is het toetsenbord nog nooit in productie genomen omdat de productiekosten en het stroomverbruik te hoog zouden zijn.

Het bedrijf welke het toetsenbord ontwerpt, Art Lebedev, heeft nu laten weten dat het tóch aan het einde van dit jaar op de markt verschijnt. Het toetsenbord zal nu beschikken over verwisselbare toetsen, zodat de gebruiker zelf kan bepalen welke toetsen dienen te beschikken over een oled-scherm. Het toetsenbord bestaat slechts uit vier verschillende formaten toetsen, waarvan de spatiebalk en de entertoets er al twee zijn. Ook zal het toetsenbord na de presentatie niet meer door het leven gaan als de Optimus, de designstudio heeft een andere naam verzonnen. Die naam wordt tijdens de presentatie bekendgemaakt.