1 min Devices

Nieuwe regels voor batterijen in vliegtuigen

Waar in 2006 vloeistoffen al moesten geloven aan een verbod wat betreft het meenemen in je handbagage, krijgen reserve lithium-batterijen voor bijvoorbeeld telefoons, camera’s en notebooks hier nu ook last van.

Nieuwe regels voor batterijen in vliegtuigenNieuwe regels van de TSA (Transport and Security Administration) die op nieuwjaarsdag ingaan verbieden reizigers om losse lithium-batterijen in hun handbagage te vervoeren. Passagiers mogen ze niet meer in hun koffer vervoeren, slechts twee batterijen in doorzichtige zakjes mogen nog meegenomen worden in de handbagage.

Gelukkig hoef je niet te vrezen voor de batterijen die al in je apparaat zitten. De TSA vreest voor losse batterijen die een brandgevaar zouden kunnen zijn aan boord van passagiersvliegtuigen. De TSA sluit namelijk niet uit dat een batterij een brand heeft veroorzaakt in een vliegtuig in Philadelphia vorig jaar.

Als je dan toch van plan bent om reserve batterijen mee te nemen in je handbagage, neem dan de volgende regels in acht. Je mag batterijen welke acht gram of minder aan lithium bevatten meenemen. De meeste batterijen van laptops of telefoons voldoen aan deze eis.

Bron:news.com