1 min Devices

abit stelt nieuwe MCP78S moederborden voor

Onlangs heeft abit meer details vrijgegeven over haar A-N78HD-moederbord. Het moederbord is gebaseerd op de onlangs voorgestelde NVIDIA MCP78S chipset. De chipset moet uitblinken door haar ondersteuning voor AMD’s Phenom en door integratie van een Geforce 8-chip, die Hybrid SLi mogelijk maakt.

Het betreft een mATX-moederbord met een AM2+ socket aan boord, alsook vier DIMM slots met ondersteuning voor DDR2 met een maximum kloksnelheid van 1066 MHz. Verder is ook een 16x PCI-express 2.0 slot aan boord, net als een 1x PCI-express slot, twee PCI slots, zes S-ATA connectors en een IDE connector. Ook HDMI, D-sub, twaalf USB-poorten en FireWire is aanwezig. Het broertje van de A-N78HD, de A-N78H zal geen FireWire aan boord hebben en vervangt de D-sub aansluiting door een DVI-exemplaar.

Zoals eerder vermeld zal dit moederbord ook een NVIDIA Geforce 8-chip integreren in haar chipset. Door de aanwezigheid van een 16x PCI-express slot is ook Hybrid SLi ondersteund, een techniek die SLi mogelijk maakt tussen een ‘gewone’ videokaart en een geïntegreerde grafische chip.

abit stelt nieuwe MCP78S moederborden voor
Op deze grafieken betekent Hybrid SLi wel degelijk performancewinst[/sub]
Bron:Fudzilla