1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een ambitieus plan van Hewlett-Packard om in 2010 het energieverbruik van computers met 25 procent te verlagen is in sommige kringen met veel twijfel ontvangen.

Op de CES te Las Vegas verkondigde het bedrijf om koolstofsporen uit haar desktops en notebooks te verwijderen door meer efficientere voedingen en zuinigere chipsets te gaan gebruiken.

Ovum, een analitisch bureau, vind dat het lovenswaardig is dat een grote multinational dit soort stappen neemt, maar dat het een grote achterstand in te halen heeft. "Wij als Lenovo hebben ook onze doelstellingen, maar durven ons niet aan een voorspelling te wagen in percentages." aldus deze woordvoerdster.

"25 procent energie besparen is een goede zaak, maar we moeten er wel bij vermelden dat in 2005, computers met Intel-chipsets enorme verslinders van energie waren, en al deze nieuwe pc’s zullen per 2010 alleen maar toevoegen aan de gigantische hoeveelheid computers." aldus Ovum.

Rivaliserende computerbouwers zijn sceptisch. Een woordvoerdster van Lenovo zegt dat 25 procent reductie een uitstekende doelstelling is, maar dat ze zich niet kan voorstellen hoe HP dat denkt te kunnen bewerkstellingen.