min

Tags in dit artikel

, ,

Bollywood, die nu gebruik maakt van het hd-vmd-formaat, zal daarnaast ook films gaan uitbrengen in het Blu-ray-formaat. Dit is een tegenslag voor het HD DVD-formaat aangezien het hier om veel films gaat.

Bollywood is te vergelijken met het Hollywood van Amerika. De naam is ook een combinatie van Hollywood en Bombay, waar de films gemaakt worden. Er worden in Bollywood de meeste films ter wereld geproduceerd wat dus een grote tegenslag kan betekenen voor het HD DVD-formaat.

Blu-ray zal echter niet het nummer één formaat worden, dit zal nog altijd hd-vmd zijn. Het hd-vmd formaat, wat staat voor hd Versatile Multilayer Disc, is in India namelijk zeer populair. Het formaat was bedoeld om te concurreren met HD DVD en Blu-ray maar sloeg in Amerika en Europa niet aan.
Door de samenwerking met Blu-ray kunnen er nu veel films uit Bollywood wereldwijd geëxporteerd worden. Zeker nu Blu-ray een grote opmars maakt en steeds populairder wordt.

Vanaf volgende week is de eerste film uit Bollywood al in het Blu-ray formaat op Amazon.com te bestellen. Het gaat om de, hier nog onbekende film, "Om Shanti Om".