min

Tags in dit artikel

, ,

be quiet! is in Nederland nog een relatief onbekende fabrikant van computervoedingen, maar daar wil het bedrijf verandering in gaan brengen. Deze week heeft het bedrijf een Nederlandse website geopend en een Nederlandstalige vertegenwoordiger aangesteld om zo Nederlandse gebruikers en leveranciers beter te kunnen ondersteunen.

be quiet! is een merk van het Duitse bedrijf The Listan Group, dat daarnaast ook nog randapparatuur, behuizingen en koelingsproducten onder de merknaam Revoltec verkoopt. Tot voorkort was het bedrijf voornamelijk actief in Duitsland, Frankrijk, Polen en Taiwan en daar komt nu dus Nederland bij. Helemaal onbekend is be quiet! echter niet in Nederland, want veel internetwinkels hebben de voedingen van het bedrijf al een tijdje in het assortiment.

Momenteel heeft be quiet! twee soorten voedingen in het assortiment, te weten de Straight Power en de Dark Power PRO lijn. De Straight Power serie bestaat uit acht voedingen met een wattage van 350W tot 700W en heeft volgens de fabrikant een efficiëntie van 84 procent. Verder hebben alle modellen een 6+2-pins aansluiting voor grafische kaarten. De Dark Power PRO lijn is meer gericht op de gamer en casemodder en bestaat uit vier modellen van 450, 550, 650 en 1000W. De efficiëntie van deze lijn zou liggen op 88 procent. Verder hebben deze voedingen zes aparte 12V circuits, drie 6-pins connectors, twee 6+2-pins connectors, twaalf SATA aansluitingen en een P8 aansluiting voor dual-server moederborden.

Op de website kunnen computergebruikers middels een tooltje ook bepalen welke voeding ze het beste kunnen gebruiken voor hun systeem. Helaas is deze tool nog niet helemaal up-to-date. Meer informatie is zogezegd te vinden op de nieuwe Nederlandse website van be quiet!