Nadat de eerste Dark Power Pro "First Class" modellen het licht zagen eind december 2007, introduceert voedingspecialist be quiet! vier nieuwe modulaire high end voedingen op CeBIT. Deze voedingen zijn ontworpen voor gamers en computerenthousiastelingen en zullen als 750 Watt, 850 Watt, 1000 Watt en 1200 Watt versie beschikbaar komen in april 2008.


De "First Class technologie" omvat alle belangrijke producteigenschappen die bij inbouw in een PC-systeem van belang zijn. Zo is er op de nieuwe Dark Power Pro modellen ECASO-technologie togepast, hebben de voedingen een rendement van 88 procent, en zijn er een groot aantal 12 V-leidingen en een stille voedingventilator aanwezig.

De ingebouwde ECASO technologie zorgt ervoor dat de componenten beschermd worden tegen oververhitting. ECASO regelt tevens de snelheid van de PSU-ventilator en biedt de mogelijkheid tot het aansluiten van vier temperatuurgestuurde, optionele casefans. De FDB-ventilatortechnologie zorgt in combinatie met de 120mm PSU ventilator voor een stille voeding. Verder biedt de regelunit van de fan de mogelijkheid voor een stapsgewijze inschakeling van de fan.


Een interactief game systeem met drie videokaarten opzetten is geen probleem voor de 1000 Watt- en 1200 Watt-versies, gezien deze worden geleverd met zes PCIe-aansluitingen (6+2 pin). In totaal zijn er 25 kabelsets, waarvan er 22 modulair zijn.

Een speciale eigenschap van de nieuwe Dark Power Pro modellen is het intelligente aansluitingssysteem, wat niet onderling verwisselbaar is. De stroomaansluitingen op de voeding en op één zijde van de modulaire stroomkabels zijn voorzien van een speciaal kleurcode systeem, om te voorkomen dat deze verkeerd worden aangesloten. Voor een nettere systeemkast wordt er een alles-in-een-kabel meegeleverd, welke twee molex-aansluitingen, twee SATA-aansluitingen en een aansluiting voor een diskette drive biedt. Hiermee kunnen de standaard apparaten worden aangesloten met het gebruik van één kabelbundel.


De adviesprijzen van de vier nieuwe high-end modellen zijn 149,90 euro (750W), 179,90 euro (850W), 209,90 euro (1000W), en 239,90 euro (1200W). Alle modellen komen met drie jaar garantie.