1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Waar Microsoft al eerder heeft laten weten dat Service Pack 1 voor Windows Vista dit kwartaal uit zal komen gaan in de wandelgangen geruchten dat het misschien nog wel eens in de komende weken kon gaan plaatsvinden, aldus PC World.

Een nieuwsbron uit Taiwan heeft afgelopen woensdag een artikel gepubliceerd waarin stond dat 15 februari de dag zou kunnen zijn waarop Service Pack 1 uitgebracht zal worden.

Michael Cherry, analist bij onderzoeksbedrijf Directions on Microsoft weet ons het volgende te vertellen: "Het is net zo goed mogelijk dat Microsoft besluit om het servicepack morgen al uit te brengen".

Microsoft weigerde om commentaar te geven op de speculaties rondom de datum, maar bevestigde dat het in het eerste kwartaal van 2008 zal zijn.

Diverse andere bronnen wijzen tevens naar de 15e februari. Chris Swenson, hoofd software industry analysis voor de NPD Group heeft deze datum ook al meerder keren van analisten gehoord, maar Microsoft zal de datum nooit officieel bevestigen om op het laatste moment nog aanpassingen te kunnen doen als er teveel negatieve feedback op ontvangt.

De verwachting is tevens dat SP1 voor veel grote bedrijven het laatste zetje zal zijn om te migreren naar Windows Vista.