Microsoft heeft bekendgemaakt Service Pack 1 voor Windows Vista volgende week nog uit te brengen. Er is nog geen precieze datum bekend, maar men spreekt over zeer binnenkort. Ongeveer een maand later zal de DVD met de update verspreid worden.

Microsoft geeft aan de update eerst als optionele download in Windows Update te gaan verspreiden. Later zal hij sterk aangeraden worden in Windows Update en wordt hij ook, voor de mensen met een minder snelle internetverbinding, op DVD-formaat verspreid.

Microsoft heeft hard gewerkt aan Service Pack 1 voor Windows Vista en hij is eindelijk af. Voor Engelse gebruikers is het nieuwe service pack al beschikbaar, hieruit blijkt dat het geen geweldige update is. De gebruikers melden veel problemen. Ondanks dat zijn er ook veel verbeteringen, bijvoorbeeld de prestaties zijn flink verbeterd.

Het nieuwe pakket zal eerst via de downloadsite aangeboden worden, als download van 550MB. Het is aan te raden om te wachten tot mei, aangezien het service pack dan op maat geïnstalleerd kan worden via Windows Update. Naar schatting is het service pack via Windows Update dan slechts 65MB groot, dit komt omdat hij op maat gemaakt wordt.