min

Tags in dit artikel

, ,

Sony is er in geslaagd om ’s werelds kleinste lasermodule te produceren voor de Blu-ray-spelers. Een groot voordeel hiervan is dat deze nieuwe Blu-ray-laser de productiekosten verlagen.

Sony produceerde de nieuwe lasermodule in samenwerking met de Japanse laserbedrijf Nichia. De compactere Blu-ray-laser is slechts drie millimeter dik en kan zowel dual-layer schijven als de organic dyes schijven lezen. Daarnaast zorgt de compacte vorm ervoor dat deze in laptops passen met drives van slechts 9,5 millimeter hoog en maakt de kleine vorm het ook aantrekkelijker om Blu-ray te gebruiken bij draagbare apparatuur.

Maar het belangrijkste is toch dat deze Blu-ray-laser ten opzichte van de huidige Blu-ray-lasers, veel goedkoper te produceren is. Hierdoor zullen Blu-ray-spelers aanzienlijk in prijs kunnen dalen waardoor het voor de consument aantrekkelijker is om een Blu-ray-drive aan te schaffen. Door de steeds toenemende vraag naar Blu-ray zal Sony dit jaar nog de nieuwe lasermodule in productie nemen.