1 min

Tags in dit artikel

,

Western Digital heeft aangekondigd dat het op dit moment in staat is om 320GB aan data op één platter te krijgen. Ondanks de mooie vooruitzichten voor een capaciteitenoorlog tussen de harddiskfabrikanten, doet Western Digital het hiermee iets minder goed dan Samsung, dat 334GB op één platter kreeg.

Western Digital zal haar nieuwe technologie op de markt brengen met een harde schijf in de Caviar SE16-serie met een capaciteit van 320GB. Dat wil zeggen dat deze harde schijf slechts één platter aan boord heeft. Verder heeft de schijf een buffer van 16MB en ondersteunt de hard disk ook de Native Command Queuing-technologie.

Vanzelfsprekend is ook een S-ATAII interface voorzien, ook kunnen we ook zeggen dat de maximumsnelheid tussen de 16MB grote buffer en de harde schijf 972Mb per seconde bedraagt. De officiële verkoopsprijs van de schijf ligt om en bij de honderd dollar, maar de schijf zou al voor zeventig dollar te vinden zijn bij enkele online retailers.

"Onze investeringen in technologie en continue productontwikkeling hebben ervoor gezorgd dat Western Digital de hoogste datadichtheid levert in de twee grootste markten", zegt Hossein Moghadam, CTO van Western Digital. "Onze 250 gigabits-per-square-inch-
technologie is al betrouwbaar bewezen door onze 2,5-inch-klanten. Nu kunnen klanten ook van deze technologie profiteren in 3,5-inch voor bijvoorbeeld desktops."