1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Amazon.com heeft vorige week aangekondigd dat haar DRM-vrije muziekservice, Amazon MP3, het op dit moment zo goed doet, dat de winkel later dit jaar internationaal beschikbaar zal worden. Een specifieke datum niet werd vermeld.

Deze maand sloot Amazon nog een contract af met Sony, dat het nu samen met Warner, EMI en Universal Music tot haar verkoopspartners mag rekenen. "We hebben duizend e-mails gekregen van gebruikers van over de wereld die ons vragen om de winkel ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar te maken. Ze kunnen niet wachten om te kiezen uit het grootste aanbod aan DRM-vrije muziek van uitstekende kwaliteit, die ze kunnen afspelen op elk willekeurig apparaat.

Amazon haalt hiermee ‘subtiel’ uit naar iTunes, dat nog steeds beveiligde muziek verkoopt. Amazon gaat er prat op dat je hun muziek kan afspelen op elk apparaat, van een iPod to een Zune. Ondanks Apples dominantie op de muziekmarkt, raakt het nog steeds heel wat potentiële klanten kwijt doordat hun muziek enkel kan worden afgespeeld op een iPod. Bovendien is Amazon ook nog eens 10 dollarcent goedkoper per nummer, met een prijs van 89 cent per nummer bij Amazon en 99 cent bij de iTunes Store.