1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Paul McGuinness, manager van de band U2, heeft aangegeven de illegale downloaders van muziek zat te zijn. Hij roept providers op actie te ondernemen tegen deze misbruikers.

McGuinness hield zijn speech tijdens de Midem conferentie in Cannes. Hij riep niet alleen providers en overheden op om te helpen bij het bestrijden van piraterij maar ook artiesten. Hij vindt dat artiesten op moeten komen voor hun rechten en tegen de "smerige, achteloze en simpelweg oneerlijke manier waarop ze in dit digitale tijdperk behandeld worden."

Volgens de manager is de provider van de downloader wel degelijk verantwoordelijk voor dit ‘wangedrag’. Hij roept machthebbers op om daar iets aan te doen. De Britse overheid riep providers in oktober al op om meer verantwoordelijkheid te nemen, hier is echter nog niets mee gebeurd. Providers zijn van mening dat zij niks kunnen doen tegen dit gedrag.

"Als je als tijdschrift advertenties van verboden auto’s aanbiedt, het geld hiervoor in ontvangst neemt en het proces afhandelt zou de politie snel aan je deur staan", aldus McGuinness. "Dat is geen verschil met een provider, maar zij zeggen er niks aan te kunnen doen. Wanneer je echter een laptop steelt of niet betaalt voor je internetverbinding wordt je wel aangepakt."