Terwijl de PMA-show in Las Vegas voornamelijk bedoeld is voor fotografen hebben Panasonic en een aantal andere bedrijven toch voor deze kans gekozen om hun nieuwe camcorders te tonen.

Op de show van DigitalFocus heeft Panasonic twee nieuwe camcorders getoond aan de bezoekers. Deze twee camcorders zijn de twee kleinste welke Panasonic heeft geproduceerd. Het betreft de water-proof SW20 en de zeer kleine S7.

Beide camcorders nemen op in Standard Definition-formaat op ofwel een SD-kaart of een SDHC-kaart. Ook hebben beide camera’s 10x optische zoom en beschikken ze over een 2.7 inch LCD-scherm.
Over de SW20 claimt Panasonic dat hij een val in anderhalve meter diep water zal kunnen weerstaan, dit geldt ook voor zeewater. Ook is het in staat om een val te kunnen weerstaan vanaf een hoogte van ongeveer 1,20 meter. Verder is de behuizing ook afgesloten van stof voor het gebruik in bijvoorbeeld een woestijn.

De Panasonic S7 is een zeer kleine camcorder welke niet groter is dan de gemiddelde mobiele telefoon. Vertegenwoordigers van Panasonic lieten weten dat high-end gebruikers geen genoegen zullen nemen met slechts Standard Definition-video’s, maar vertelden ook dat de beelden die de camera maakt zeer geschikt zijn voor het web.

De Panasonic SW20 zal vanaf februari voor een prijs van 400 dollar te koop zijn, de S7 zal in mei verkocht worden voor 300 dollar.