1 min

OpenOffice.org 3 krijgt een feature die ervoor moet zorgen dat er een serieuze concurrentie met Microsoft Office plaats kan vinden. OpenOffice.org krijgt namelijk volledige PDF ondersteuning.

In de nieuwe versie, die dit najaar zal verschijnen, moet zowel schrijf- als leesondersteuning ingebouwd zitten. Dit zorgt ervoor dat je documenten kan opslaan als ‘.pdf’ en ook bestanden van PDF formaat kunt lezen.

Op dit moment is de ondersteuning voor het schrijven naar .pdf erg karig, slechts weinig programma’s ondersteunen het. De programma’s die het ondersteunen zijn veelal duur. Voor Microsoft is dit ook een serieuze slag, omdat Microsoft’s Office alleen PDF kan lezen met behulp van een plugin.

Buiten de PDF ondersteuning werkt het team achter OpenOffice.org ook nog aan een Personal Information Manager, een agenda- en mailapplicatie. Hierover is echter nog weinig bekend, er bestaat een kans dat deze apart gedownload moet worden. Waarschijnlijk is deze gebaseerd op Thunderbird, de e-mailcliënt van Mozilla.