1 min Devices

Nieuwste versie van Firefox 2 bevat gevaarlijk lek

Alhoewel de meeste developers bij Mozilla zich dezer dagen bezig houden met Firefox 3 beta 3, lijkt het bedrijf gebruikers van Firefox 2 niet te vergeten. Mozilla heeft namelijk versie 2.0.0.12 de deur uitgedaan. Echter blijkt dat er een gevaarlijk lek niet is gedicht.

Nieuwste versie van Firefox 2 bevat gevaarlijk lekIn totaal zijn er tien updates bij versie 2.0.0.12 van Firefox toegevoegd. Verschillende beveiligingsproblemen waardoor de browser kon crashen zijn opgelost, evenals een probleem met opgeslagen wachtwoorden. Enkele andere kleine veranderingen hebben met stylesheets en div’s te maken.

Helaas brengt de nieuwe versie weer een nieuw lek met zich mee. Kwaadwillende gebruikers kunnen bepaalde bestanden openen en alle instellingen van de browser uitlezen. Gevaarlijk aan dit lek is het feit dat er geen extra plug-ins geïnstalleerd hoeven te zijn, iets dat bij de vorige lekken wél het geval was.

Firefox 2.0.0.12 is verkrijgbaar via Firefox.com, maar zoals gebruikelijk zullen gebruikers van Firefox gevraagd worden om naar de nieuwe versie te upgraden via het programma zelf. Versie 2.0.0.13 zal waarschijnlijk zeer binnenkort uitkomen.

Bron:TG Daily