min

Tags in dit artikel

, , ,

Op Techzine hebben we vandaag een review van Office 2007, maar op de Microsoft Office System Developer Conference heeft Bill Gates zich voor het eerst uitgelaten over de volgende Office-release.

In deze nieuwe versie, die vooralsnog de codenaam "Office 14" heeft, krijgen gebruikers meer mogelijkheden om hun applicaties online te benaderen.

Maar waar het bedrijf niet al te veel prijsgeeft over de volledige functionaliteit van van deze online versie, zal het wel beperkte mogelijkheden hebben om gegevens te bekijken en bewerken.

Waar Outlook Web Access, binnen Microsoft Exchange, al een prima voorbeeld is van de mogelijkheden, zal het ongeveer dezelfde mogelijkheden krijgen binnen de nieuwe versie van Office kon Gates ons melden tijdens zijn speech op de conferentie.

"Outlook Web Access geeft je niet de volledige mogelijkheden, maar geeft voldoende functionaliteit voor als je in een internet-café je e-mail wilt bekijken", aldus Gates. "We bekijken alle functionaliteiten binnen de modules van Office 14, maar we hebben een equivalent van Outlook Web Access voor ogen".

Verdere details zijn nog niet bekend, maar volgens interne Microsoft documenten staat er voor dit jaar nog een bèta op het programma, met een final-release ergens in 2009.