GearLive, de site die verantwoordelijk was voor het uitlekken van de iPhone 1.1.3 firmware, heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Adobe Flash ondersteuning spoedig ook op de iPhone te vinden zal zijn.

Gearlive stelt dat de ondersteuning ‘zeer, zeer snel’ zijn opwachting zal maken voor de iPhone. Er wordt zelfs gespeculeerd dat het gezamenlijk met de iPhone Software Development Kit (SDK) uitgebracht zal worden, welke later deze maand verwacht wordt.

Apple wist een hoop kritiek te genereren doordat Safari Mobile, de browser op de iPhone, geen ondersteuning voor Adobe Flash had. Zeker gezien de ondersteuning voor YouTube was dat een probleem. Weliswaar heeft het bedrijf dat ingenieus opgelost door de YouTube content om te zetten naar H.264, welke de iPhone probleemloos ondersteunt. Maar deze work-around werkt natuurlijk niet voor andere sites met Flash-elementen.

Ondertussen is al duidelijk geworden dat Apple waarschijnlijk een special event gepland heeft op dinsdag 26 februari. Het vermoeden bestaat dat hier de iPhone SDK geïntroduceerd zal worden. Met de berichten over Flash-ondersteuning lijkt het eveneens niet ondenkbaar dat ook Flash voor de iPhone zijn opwachting daar zal maken.