2min

Tags in dit artikel

,

De iPhone kan goed gebruikt worden om mee op het internet te surfen. Dat komt onder andere door de gebruiksvriendelijke interface en Google plukt daar de vruchten van. Als iPhone gebruikers namelijk op het internet gaan gebruiken ze vaak de Google-portal om mee te zoeken.

Toen Google haar logs bekeek zagen ze dat er veel meer mensen met een iPhone gebruik maakten van de site dan mensen die een andere smartphone hebben. Google dacht eerst dat er een fout in de data zat, maar na de logs nog een keer nagekeken te hebben bleek toch dat de informatie wel klopte. Google liet weten dat er met de iPhone 50 keer zoveel naar Google-portal wordt gesurft dan dat de andere smartphones dat doen.

Dit verschilt komt grotendeels door de gebruiksvriendelijke interface die overigens al eerder is vernoemd. De interface maakt het surfen namelijk een stuk makkelijker en leuker dan de wijze waarop het voorheen ging. Google heeft vooral een voordeel uit het feit dat de standaard zoekmachine van de iPhone Google is. Daarentegen was Google er ook snel bij toen de iPhone uitkwam en heeft Google de iPhone als het ware omarmt. Een ander pluspunt is de speciale versie van Google-portal voor iPhone gebruikers.

Google’s aandeel in de mobiele zoekmarkt zal waarschijnlijk binnenkort alleen nog maar groter worden. Google is namelijk van plan om later in het jaar het Android-platform te lanceren. Op heel wat nieuwe mobiele telefoons zal Google dan de standaard zoekmachine worden, waardoor Google alleen nog maar meer hits zal krijgen. Als het eenmaal zover is zou dat betekenen dat Google dus een zeer groot en sterk aandeel heeft in zowel de desktop-zoekmarkt als de mobiele zoekmarkt.