Google heeft vandaag versie 2.0 uitgebracht van haar zoekapplicatie voor de iPhone. Google vernieuwde de applicatie grondig om deze sneller en mooier te maken.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft Google de nodige veranderingen doorgevoerd in de applicatie. Het versienummer van de applicatie is dan ook niet voor niets naar versie 2.0 getild. Met de nieuwste versie van de applicatie voelt deze meer aan als de iPad-versie van de software. Deze kreeg in november afgelopen jaar een grondige vernieuwing. Naast een verbeterd uiterlijk is de applicatie nu ook merkbaar sneller. Ondanks dat Google de nieuwe versie nog niet officieel heeft aangekondigd, is deze al wel in de App Store te vinden.

De applicatie kende al ondersteuning voor gesproken aansturing en geeft gebruikers toegang tot alle resterende producten van Google. Daarnaast is de applicatie tevens in staat om te kijken welke applicaties van Google men nog meer op het toestel heeft geïnstalleerd, indien nodig kan de applicatie overschakelen naar een van deze deze applicaties. Ook de besturing en het schakelen tussen bijvoorbeeld zoekresultaten en afbeeldingen zal volgens Google nu de update natuurlijker aanvoelen.