Hoewel Google natuurlijk enorm blij is met het succes van Android, zijn ze bij Google ook blij met het grote succes van de iPhone en ziet dit graag zo blijven. Google maakt namelijk meer winst door de iPhone. Dit liet topman Daniel Alegre van Google Azië weten in een interview met AdNews.

Volgens Alegre zou er geen strijd tussen de iPhone en Android zijn. "Beide toestellen leveren ons meer omzet op" aldus Alegre. De topman bij Google Azië laat weten dat sinds de komst van de iPhone de zoekmachine van Google een stuk meer wordt gebruikt. Deze zoekmachine is natuurlijk de oorsprong en basis van Google. Daarnaast is Google ook verantwoordelijk voor het populaire Android besturingssyteem.

Standaard worden er al Google applicaties geïnstalleerd op de iPhone zoals bijvoorbeeld de Google(zoekmachine) en Google Maps. Daarnaast zijn er ook andere Google applicaties populair onder de iPhone gebruikers.

Google sluit momenteel elke dag zo’n 350.00 nieuwe Android toestellen aan. Hieruit wordt logischerwijs ook omzet gehaald en blijkt het dus een win-win situatie te zijn voor Google. Toch zal Google liever zien dat Android de iPhone op den duur helemaal verslaat. Google haalt namelijk meer omzet uit Android-toestellen die zij zelf leveren. Daarnaast bevinden zich op Android-toestellen meer Google applicaties dan op de iPhone’s, waardoor Google ook hier weer meer geld aan kan verdienen, maar enorm rouwig hoeft Google dus niet te zijn om het succes van de iPhone.