1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Eind vorig jaar konden we al melden dat het nieuwe server-operatingsysteem van Microsoft, Windows Home Server, last had van bugs waardoor bestanden corrupt raken. Nu zijn deze problemen nog steeds niet opgelost.

Microsoft beloofde toen een snelle fix voor deze fouten, maar na twee maanden is er nog geen zicht op een definitieve oplossing.

Windows Home Server, dat op de markt is gezet om een opslagmogelijkheid te geven voor thuisgebruikers. Met interessante combinatie aanbiedingen van onder andere Hewlett-Packard, leek de relatief lage prijs een schot in de roos.

Helaas heeft het product dus nog erg veel last van kinderziektes waaronder datacorruptie. "Wanneer je bepaalde programma’s gebruikt om bestanden aan te passen op een computer waar Windows Home Server op staat, kan het zijn dat de bestanden beschadigd raken". Aldus een woordvoerder van Microsoft.

Nadat in eerste instantie maar een klein aantal programma’s waren aangemerkt als probleemgevallen, lijkt nu de lijst ineens een stuk groter, volgens dit supportdocument van Microsoft.