Sony vreest een eind van de innovaties op laptop-gebied. De veelzijdige fabrikant is niet blij met de populariteit van Asus’ Eee Laptop, het kan namelijk de ontwikkelingen tegenhouden op laptop-gebied.

Asus’ Eee is erg populair, de laptop die matige presentaties biedt tegen een zachte prijs, slaat erg aan. Het concept is zo goed aangeslagen dat meerdere fabrikanten besloten te hebben dergelijke systemen op de markt te gaan brengen. Onder andere Gigabyte, MSI en Everex werken aan concurrentie voor de laptop van Asus.

Door deze ontwikkeling is er, aldus Sony, minder plaats voor concurrentie in deze markt. Sony biedt veelal wat duurdere laptops aan die functies bezitten die weinig ander laptops hebben, op deze manier wil het bedrijf concurreren. Doordat andere bedrijven inspelen op deze concurrentie ontstaat er innovatie en gaat de markt vooruit. Sony is bang dat de innovatie nu gaat stagneren door de populariteit van zogenaamde budget-laptops.

Volgens de analisten slaat Sony de bal compleet mis. Analisten menen namelijk dat mensen een bepaalde luxe willen die bij de budget-laptops ontbreekt. Wanneer deze theorie klopt zal het nieuwe laptop-concept nooit zo populair worden dat het innovatie gaat stagneren.