1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft op dinsdag laten weten dat het de netbookmarkt betreedt met een nieuw Vaio-netbook die vanaf augustus in Japan op de markt komt.

De netbook kost zo’n 450 euro en Sony hoopt met het nieuwe Vaio-model een plaats te kunnen veroveren op de snelgroeiende netbookmarkt die pas twee jaar bestaat.

Sinds Asustek met de eerste netbook op de markt kwam, volgden veel pc-fabrikanten, zoals HP, Acer en Dell, met hun eigen netbooks. Sony hoopt zich van de concurrentie te kunnen onderscheiden met een nieuw ontwerp en een scherm met een hogere resolutie dan normaal.

De Vaio-netbook draait Windows XP en is uitgerust met een Intel Atom-proccesor. Het lcd-scherm van het model heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels, en dat is vrij hoog, gezien normaal een resolutie van 1024 bij 600 pixels aangehouden wordt.

Sony wilde geen verkoopschattingen geven, maar maakte wel duidelijk dat het hoopt 6,2 miljoen Vaio-modellen tot maart 2010 te verkopen. Eerder dit jaar was deze schatting nog 5,8 miljoen eenheden.