1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De dienst Rabo Mobiel gaat vanaf april 2008 het netwerk van KPN gebruiken. Orange wordt dan vaarwel gezegd, omdat het gefuseerd is met T-Mobile.

Rabo Mobiel is een zogeheten MVNO, een virtuele mobiele netwerkoperators. Rabo Mobiel stapt over van netwerk doordat Orange gefuseerd is met T-Mobile, KPN gaat vanaf april 2008 het netwerk voor haar rekening nemen. Volgens Rabo Mobiel worden er weinig conflicten verwacht bij de overstap, de gebruiker moet echter wel een andere simkaart in de mobiele telefoon doen.

Ondanks dat Rabo Mobiel een MVNO is biedt het wel wat bijkomstigheden, zoals de mogelijkheid tot NFC, Near Field Communication. Vanaf begin 2009 wordt het ook mogelijk betalingen te regelen met behulp van het platform PayPal, waar Rabo Mobiel begin dit jaar een samenwerking mee beklonk. Naar schatting werken er ongeveer tweehonderdduizend mensen met Rabo Mobiel.

In het verleden zijn er meer MVNO’s overgestapt van netwerk. AH deed dit bijvoorbeeld in 2002, die stapte over van KPN naar Telfort. Toen kon men voor twee jaar dezelfde simkaart behouden, daarna moest er alsnog gewisseld worden. Een ander voorbeeld was de overname van Telfort door KPN begin 2006, toen kon iedereen gewoon zijn of haar simkaart behouden.