Uiteraard kan een bezoek aan de CeBIT niet voorbijgaan zonder een bezoekje aan de stand van MSI en daar waren flink wat producten te zien.

Grafische kaarten

MSI zal binnenkort met een nieuwe grafische kaart op de markt komen, te weten de NX8800GT Hybrid Freezer. Het mooie aan deze kaart is dat de fan die erop aangesloten is pas in werking treed als dat nodig is. Dat scheelt in het stroomverbruik en natuurlijk heb je minder last van het geluid dat een draaiende fan normaliter produceert.

De aansturing van de fan wordt geregeld door het Dynamic Cooling System (DCS), een systeem dat kan controleren of de grafische kaart niet te warm wordt. Zodra het systeem opmerkt dat er meer of minder koeling gebruikt kan worden wordt dat door de DCS bijgesteld. Wat verder opvalt is dat de nieuwe grafische kaart voorzien is van een gekrulde fan. Volgens MSI bevordert dit de luchtstroom in de computerkast.


Een grafische kaart waar ons oog ook op viel is de NX8600GT Twin Turbo, een kaart die uitermate geschikt is voor overklokkers. Daarnaast heeft MSI ook nog een 9600GT meegenomen die uitgerust is met twee gigabyte aan geheugen.

Moederborden

Naast de grafische kaarten had MSI ook nieuws op het gebied van moederborden. Zo komt er een opvolger voor de X48 PLATINUM, deze nieuwe telg krijgt de naam P35. Het meest opvallend is dat de P35-Efeniti gebruikmaakt van het nieuwe Efficient, Flexible, Intelligent BIOS, kortweg EFI. Het EFI-BIOS is totaal anders dan de huidige standaard. De interface van de EFI-BIOS wordt veel grafischer en met meer kleuren weergegeven dan bij een traditionele BIOS.

Voor de overklokkers onder ons komt de P45-Diamond op de markt. Dit moederbord is van alle gemakken voorzien. De P45-Platinum is daarentegen erg goed voor de casual-gamer. Een erg goed moederbord maar zonder al de uitgebreide toeters en bellen. De K9N2-SLI is een moederbord dat ook de aandacht trok tijdens ons bezoekje, dit moederbord gaat HYBRYD SLI ondersteunen. Dat houdt in dat de onboard VGA-chip kan samenwerken met een externe videokaart. Daardoor wordt de externe videokaart alleen ingezet als dat echt nodig is, bijvoorbeeld tijdens het spelen van games. Je begrijpt dat deze functie erg leuk is voor je portemonnee.

Er werd ons duidelijk gemaakt dat je tot vier externe grafische kaarten in dit moederbord kwijt kunt. Misschien een beetje overdreven, maar toch zeker het noemen waard.

Notebooks

Tot slot gaat MSI ook weer een aantal nieuwe notebooks uitbrengen. Zo komen ze met de PR-200YA Edition, een serie van drie verschillende notebooks in de kleuren roze, groen en blauw. MSI komt zelfs met een laptop die versierd is met Swarovski-kristallen.


Tot besluit van deze impressie van de MSI-stand nog iets over de CX-600. Deze laptop is bedoeld voor de gamer en overklokker. Door op de turbo-knop te drukken krijg je twintig procent meer CPU-kracht tot je beschikking. Deze functie werkt echter alleen als de laptop aan de netstroom gekoppeld is.