Revoltec toonde afgelopen week op de CeBIT een een scala aan nieuwe producten in de categorieën gaming, opslag, computerkasten en koeling. Ieder product is voorzien van een eigen uniek design. Revoltec komt met deze nieuwe productlijnen in de hoop meer marktaandeel te behalen in verschillende markten. Op dit moment is het bedrijf vooral bekend onder de casemodders.

Opslag

Een van de nieuwe producten is de ‘Revoltec Alu Guard’, een externe harde schijfbehuizing die gemaakt is van 100 procent aluminium. Aluminium is een materiaal dat warmte goed geleidt en daardoor uitermate geschikt om een behuizing van te maken. Het komt de koeling van de harde schijf zeker ten goede. De 3,5 inch-versie kun je gemakkelijk via de USB-poort aansluiten. Als je gebruikmaakt van een SATA-schijf, dan is het mogelijk de behuizing te gebruiken in combinatie met eSATA of via een LAN-aansluiting. De behuizing is verder voorzien van een status-LED, die brandt als de harde schijf actief is.

Naast de 3,5 inch-versie komt er ook een 2,5 inch-variant op de markt. Deze variant heeft dezelfde specificaties als de 3,5 inch-serie. De behuizingen moeten in april in de winkel liggen.

In april komt Revoltec ook met de Alu Book II, een externe harde schijfbehuizing met een mooi design. In de behuizing kun je een SATA-harde schijf plaatsen. Via een USB-poort of eSATA-aansluiting is het mogelijk de harde schijf te laten communiceren met de computer. Dit product beschikt over een degelijke aluminium behuizing, wat zoals gezegd goed is voor de warmteafvoer.

De Alu Book II is voorzien van een ‘one touch back-up’-knop, kortweg OTB. Zoals de naam aangeeft kun je door eenmaal te klikken op deze knop automatisch een back-up maken van je computersysteem. Om deze knop te laten werken moet je wel de bijgeleverde software op je PC installeren. Met die software kun je instellen welke schijven meegenomen moeten worden in de back-up als de OTB-knop ingedrukt wordt.

Voor de echte Revoltec-fans komt er ook een heuse collectors-editie aan. Deze versie heeft naast de standaard aansluitmogelijkheden ook de mogelijkheid om gebruik te maken van dual FireWire. De bijgeleverde voeding en kabels zijn wit in plaats van zwart. Dat past mooi bij het hele design van deze speciale uitvoering. Je moet wel een maand langer wachten, dit product wordt pas in mei gelanceerd.

Computerkasten

De computerkasten van Revoltec die ik gezien heb op de CeBIT waren niet nieuw. Toch wil ik ze bij naam benoemen. In de serie Revoltec Zirconium vinden we twee midi-towers, te weten de RG006 en RG007. Een simpele betaalbare kast, met een prijs van ongeveer 55 euro. De computerkasten zijn net als de Revoltec Rhodium-serie uitgerust met blauwe led-verlichting. De Rhodium serie bevat twee super midi-towers. Waarom ik deze wat oudere producten noem is omdat Revoltec al hun producten een uniek design geeft. Die producten die ik in de categorie opslag heb besproken passen bijvoorbeeld uitstekend bij deze computerkasten.

Gaming

Voor de gamers is Revoltec al met verschillende nieuwe muizen op de markt gekomen. De Revoltec LightMouse Precision 1.5 (RE0110),die reeds in de winkels ligt, is een uitstekend voorbeeld. Hij is voorzien van een blauw verlicht scrollwiel, heeft een resolutie van 1000 dpi en een zeer compacte vormgeving.

Revoltec heeft ook gedacht aan de mensen die liever een draadloze muis gebruiken. De Revoltec LightMouse 2 Wireless (RE0112), Is een draadloze muis met een resolutie van 800 tot 1600 dpi. De muis is voorzien van oplaadbare batterijen die je kunt opladen in een USB-dockingstation. Natuurlijk erg prettig dat je niet telkens de batterijen uit de muis hoeft te halen. Nadat je klaar bent met je werk zet je de muis in het USB-station en de muis wordt weer helemaal voor je opgeladen. Een nadeel is natuurlijk dat de computer aan moet staan, tenzij je een systeem hebt dat ook stroom op de USB-poorten zet als hij uitstaat.

Nu heb ik het over twee muizen gehad die al op de markt zijn. In loop van deze maand zal Revoltec met de LightMouse Precision portable (RE0111) op de markt komen. Een muis die vergelijkbaar is met de Revoltec LightMouse Precision 1.5, maar de portable versie is met afmetingen van 95 mm x 55 mm x 33 mm (L x B x H) wel kleiner. De kabel die aan de portable muis bevestigd zit heeft als leuke extra de mogelijkheid om verlengd te worden.

Koeling

In april komt Revoltec met enkele nieuwe laptopkoelers en met een nieuwe koelvloeistof. De verschillende laptopkoelers verschillen voornamelijk in afmeting en gewicht. Qua speficaties liggen de laptopkoelers dicht bij elkaar. De Revoltec Notebook Cooler RNC-3000 Aluminiumserie produceert het minste geluid en dat terwijl deze koeler met een fan meer is uitgerust dan de Revoltec Notebook Cooler RNC-2100 Aluminum. De fans draaien op 1500 rpm met een afwijking van ongeveer tien procent. Het koelsysteem sluit je via de USB-poort aan op de laptop. Het mooie is dat het je uiteindelijk toch geen USB-poort kost omdat het koelsysteem voorzien is USB-poort.