2min

Tags in dit artikel

, , ,

Antec is een bekende speler in de markt voor behuizingen en voedingen en toonde op de CeBIT een aantal nieuwe producten die voornamelijk voortborduren op het succes van bestaande producten.

Mini Skeleton

Antec introduceerde vorig jaar de Skeleton, een open behuizing met een aparte vorm. Door het open karakter zijn de koelingmogelijkheden van deze kast natuurlijk enorm goed. Datzelfde geldt ook voor het kleine broertje van de Skeleton, die Antec op de CeBIT introduceert.


De Mini Skeleton ziet er eigenlijk precies hetzelfde uit als zijn grote broer, maar dan een maatje kleiner. Daardoor past er geen standaard ATX-moederbord in, zoals bij de normale Skeleton, maar een mini-ITX-moederbord. Voor de voeding is er geen ruimte meer in de kast, daarom wordt er een externe voeding van 180 Watt meegeleverd. Het aantal USB-aansluitingen aan de voorzijde is teruggebracht tot twee stuks.

Wat de Mini Skeleton gaat kosten is ons nog niet bekend, maar wel bekend is dat het dingetje in mei in de winkels zal liggen.

Performance P183 en P193

In de performance-behuizingenserie toont Antec een tweetal nieuwe modellen, te weten de P183 en de P193. Meest opvallende feature aan de voorzijde zijn de schuine gaten aan de rechterrand, die ook al te zien waren op de Mini P180. Beide modellen kunnen een ATX-moederbord herbergen en daarnaast vier 5,25-inch-apparaten en een 3,25-inch-apparaten. Intern kunnen er nog eens zes 3,25-inch apparaten geplaatst worden. Een voeding wordt niet standaard meegeleverd met deze kasten.

Wat is er dan wel verschillend aan de twee kasten? De P193 heeft wat meer plaats voor grote koelers aan de bovenkant en via een grote opening aan de zijkant van de kast. Wanneer de twee kasten op de markt komen en wat ze gaan kosten is ons helaas niet bekend.